Prvi stonoteniski klub u Prnjavoru

Vrijeme potrebno za čitanje članka: 1 minute.

spin15
Na ideju o osnivanju stonoteniskog kluba u Prnjavoru došli smo moj kum i ja, i to iz više razloga. Obojica vjerujemo da postoji dosta ljudi u Prnjavoru koji igraju stoni tenis. Neki od njih bili su šampioni u svom naselju, neki u vojsci, a nekolicina je osvajala lokalne turnire.

Mnogi Prnjavorčani sjetno se sjećaju vremena kada se stoni tenis aktivno igrao u Domu kulture. To je upravo i vrijeme kada sam se prvi put susreo sa stonim tenisom, imao sam 5 godina. Uz ogromno strpljenje moje majke uspio sam par puta da prebacim lopticu preko mreže, ili bar ona tako kaže. Bilo kako bilo, moje prvo sjećanje na stoni tenis potiče odavde. Koliko znam, poslije stonog tenisa u Domu kulture, ništa slično nije nadomjestilo potrebu za stonim tenisom u gradu.

Našem Prnjavoru nedostajalo je adekvatno mjesto za igranje stonog tenisa i stonoteniski klub koji će omogućiti stonoteniserima da se druže, igraju i treniraju.

spin9

spin13
DSC_0473
spin12

Stonoteniski klub Spin Prnjavor osnovan je u maju 2015. sa namjerom da na jedno mjesto skupimo sve ljude koji igraju, ili žele naučiti da igraju, stoni tenis.

Klub smo osnovali moj kum, Zoran Sarić, i ja, Klaudio Milanković. Klub aktivno funkcioniše već 5 mjeseci i za sada imamo desetak aktivnih rekreativaca koji svakim danom igraju sve bolje. Nadamo se da će se broj rekrativaca povećati. Osim rekrativaca osnovni cilj kluba je i treniranje djece i učestvovanje u ligama RS, BIH i šire. Međutim , svaki početak je težak pa tako i ovaj, te smo početak treniranja djece odgodili za 2016. godinu. 

Naš stonoteniski klub Spin Prnjavor ima dvije ekipe koje učestvuju u rekreativnoj ligi grada Banjaluke.

spin4

Prostor na kojem se nalazimo i gdje igramo jeste ispod gradske tržnice u Prnjavoru,  i u taj nemali prostor smjestili smo četiri stola za stoni tenis, sa cijelom pratećom opremom. Na vama je samo da dodjete sa dobrim raspoloženjem i takmičarskim duhom.

Svi su dobrodošli u klub. Dodjite u terminima ili nas kontaktirajte.

spin6

spin14
spin10
spin8